faber03

Trivelig hverdag med jobb, fisk og fest


Fleksi's kanskje mest lojale og godt likte ansatt, heter Koziebrodzki Andrzej. Han kommer fra Ruda Slaska i Katowice og påstår han har fisket en lange på160 cm.

Som så mange andre polakker, liker han å fiske. Gjerne fra båt og ofte ved Åmøy. Av slike hobbyer kommer det gode historier.

– Det er en fest hver gang vi fisker, ler Andrzej. – Vi er ofte veldig mange som samles. Det er svært sosialt og hyggelig - og det er en veldig spennende hobby å drive fiske. Innimellom blir det storfangst også. Jeg husker den gangen jeg fisket en svær lange. Den var på rundt 160 cm og en kamp å få opp. Jeg tror vi fikk minst 30-40 kg kjøtt ut av den fisken, minnes Andrzej og viser mengden med hendene.

Andrzej kom til Norge i 2006. Han fikk øynene opp for Norge etter en samtale i et bryllup. Da ble han anbefalt landet og fleksi bemanning. Etter 21 års erfaring som låsesmed, dro han så til Norge for å søke lykken. Nå har han vært her i 9 år og jobber for Faber Bygg som bygningsarbeider.

– Jeg husker godt første dag i Norge, da vi kom i land fra fergen. Det var mørkt og kaldt. Jeg kunne ikke språket og kjente ingen. Det var litt av et sjokk! ler Andrzej.

– Nå er det helt annerledes. Jeg kan fortsatt ikke språket, men jeg stortrives i Norge! Livet er mye mindre stress enn i Polen. Her er hverdagen enklere. Andrzej bor sammen med kona Sylwia i en leilighet de leier på Hundvåg.

– Sylwia jobber for Stavanger Kommune og snakker mye bedre norsk enn meg, smiler Andrzej.

– Det eneste vi savner fra Polen er familien og spesielt sønnen vår, tilføyer han.

Sønnen, Daniel (18), er fortsatt i Polen og bor hos sine besteforeldre. Han er ofte på besøk i Norge og trives også her. Daniel ønsker å jobbe i Norge etterhvert, han også.

– Det hadde vært fantastisk å få Daniel hit, sier Andrzej.

Andrzej er smilende, morsom og ender ofte som midtpunktet på en fest. Han er den typen som alle umiddelbart liker. Han har mange norske venner i tillegg til polske.

- Jeg anbefaler gjerne fleksi bemanning til andre. De er hjelpsomme og man føler man blir hørt. Vi har et godt samhold med respekt for hverandre. Arbeidsdagen min kunne nesten ikke vært bedre, sier Andrzej før han fortsetter dagens gjøremål.